Naamgeving

Het dopen van een tulp is een bijzondere gebeurtenis. Voor de veredelaar is het een volgende fase van zijn zaailing. De meeste tulpen zijn ‘dooprijp’ na een periode van 10 tot 15 jaar ontwikkeling, gerekend na de kruising. Er is in al die jaren veel zorg besteed aan verzorging, selectie en het introduceren in de markt. De naamgeving is van bijzondere betekenis in de verdere introductie van de tulp in de wereld. 

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven, instellingen en individuele personen die hun naam willen verbinden aan een tulp. Wij werken graag aan dit soort verzoeken mee!

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent onze naamgevings procedure stuur dan een email naar: info@ligthartbloembollen.nl

Op dit moment zijn er al tientallen zaailingen van Jan Ligthart vernoemd naar o.a.: Maria Kaczynska, Andre Rieu, Prins Willem-Alexander, Givenchy, Copex, Kika, Amsterdam Arena, Jan Siemerink, Katie Melua, Piet Veerman, Purk, New Holland, Frederyk Chopin, President Mary McaLeese, Spongebob Squarepants, Piet Paulusma, Hans Klok, Continental, Annie Schilder  en vele anderen.

De volledige lijst vindt u hier: Lijst met naamgevingen

Hieronder een overzicht van diverse dopen tot nu toe