Het dopen van een tulp is een bijzondere gebeurtenis. Voor de veredelaar is het een volgende fase van zijn zaailing. De meeste tulpen zijn ‘dooprijp’ na een periode van 10 tot 15 jaar ontwikkeling, gerekend na de kruising. Er is in al die jaren veel zorg besteed aan verzorging, selectie en het introduceren in de markt. De naamgeving is van bijzondere betekenis in de verdere introductie van de tulp in de wereld.

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven, instellingen en individuele personen die hun naam willen verbinden aan een tulp. Wij werken graag aan dit soort verzoeken mee!

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent onze naamgevings procedure stuur dan een email naar: info@ligthartbloembollen.nl

Op dit moment zijn er al tientallen zaailingen van Jan Ligthart vernoemd naar o.a.: Maria Kaczynska, Andre Rieu, Prins Willem-Alexander, Givenchy, Copex, Kika, Amsterdam Arena, Jan Siemerink, Katie Melua, Piet Veerman, Purk, New Holland, Frederyk Chopin, President Mary McaLeese, Spongebob Squarepants, Piet Paulusma, Hans Klok, Continental, Annie Schilder  en vele anderen.

Aishwarya

Aishwarya

Copex

Copex

Joop Roozendaal

Joop Roozendaal

Katie Melua

Katie Melua

Maria Kaczynska

Maria Kaczynska

Marjolein Bastin

Marjolein Bastin

Willem Alexander

Willem Alexander

Purk

Purk

Alma Adamkiene

Alma Adamkiene

Rini Wagtmans

Rini Wagtmans

Sponge Bob Square Pants

Supertwins

Supertwins

Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn

Lijst met naamgevingen

In de afgelopen dertig jaar heeft Jan zeer veel nieuwe cultivars veredeld en gevonden. In het overzicht staan alle cultivars die door ons in de loop der jaren uitgegeven zijn. Veel van deze cultivars telen wij zelf niet meer. Ze komen echter wel allemaal uit onze ‘kraamkamer’!

Onderstaande lijst bevat alleen cultivars die een naam hebben gekregen.
Cultivars met een werknaam of nummer zijn vooralsnog buiten beschouwing gelaten.